Stubbæk Forsamlingshus 

&  Selskabslokaler

 

Fra kro til forsamlingshus i 1924.

Forsamlingshuset historie går langt tilbage, og årstal helt tilbage fra 1735 er nævnt i arkiverne.

Den 17. januar 1924 købte en initiativgruppe Stubbæk Kro og det blev til Ensted Sogns Forsamlingshus, som nu i daglig tale omtales som Stubbæk Forsamlingshus, da det ligger midt i Stubbæk, kun 5 km fra Aabenraa.

 

Forsamlingshuset har i alle årene været drevet som et samlingssted for byens borgere og har huset både gymnaster, folkedansere, foredragsholdere, dilettant og meget mere. En stor tilbygning til huset skete i 1967, således at der nu kunne dækkes til 200 i store sal og 100 i lille sal.

 

Forsamlingshuset var i en mange år ejet af kommunen, men i 1999 besluttede Aabenraa Kommune at ”forære det til lokal-områdets beboere”. En flittig bestyrelse, som fortsat består, har sørget for at huset gennem årene er blevet moderniseret, repareret og frisket op.

 

Billede af forsamlingshuset år 1930

 

Forsamlingshuset benyttes i dag flittigt af byens borgere, og der er jævnlig arrangementer hvor man kan mødes f.eks. til go musik,  foredrag, foreningsmøder m.v.

 

Derudover drives stedet i dag især som selskabslokaler hvor vi afholder alt fra barnedåb til bryllupper og runde fødselsdage eller leverer maden hjem til din fest.

 

 

Stubbæk Forsamlingshus v. Anna & Ib Lauge , Dybkærvej 2, 6200 Aabenraa Tel. 7461 3431 / 4060 6330